Plakat za Splitski pride

U susret Splitskom prideu queerANarchive i Platforma Doma mladih organiziraju online radionicu izrade plakata za Priede. Sudionici/e radionice pod mentorskim vodstvom dizajenrice Ene Jurov imat će priliku izradit vlastiti prijedlog plakata za Splitski pride, a najbolji plakati, po izboru publke na društvenim mrežama, će se otisnut u tehnici sitotiska. 

Radionica je namijenjena prvenstveno mladim osobama do 25 godina. Prethondo iskustvo nije potrebno. Prijave su obavezne zbog ograničenog broja sudionika/ca te su otovorene do 16. svibnja. Link za prijavu je ovdje. Odabrani sudionici/e dobit će upute za sudjelovanje na radionici putem maila.

Termini održavanja radionice su sljedeći: 

Radionica dizajna plakata 18. ili 20. svibnja od 17 do 19h, te radionica sitotiska plakata 8. lipnja od 18 do 20h. Sudionici/e radionice na kraju radionice dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu.

Aktivnost je dio projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji provodi Platforma Doma mladih a sufinancirana je od Europske unija iz Europskog socijalnog fonda. Aktivnost provodi kolektiv queerANarchive kroz programsku liniju qRADIONICE. Rad kolektiva queerANarchive financira Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture i medija.

PROGRAM RADIONICE

Radionice dizajna 

Dizajnerica Ena Jurov sudionike/ce će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata, sa specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska te zajednički s njima postaviti okvir njihovog praktičnog rada tj. izrade prijedloga za plakat Splitskog pridea 2021. Nakon toga sudionici/e radionice uz mentorsku podršku dizajnerice izrađuju svoju verziju plakata. 

Termini: utorak, 18. svibnja 17-19 h; četvrtak, 20. svibnja  17-19 h

Izbor plakata za tisak 

Izrađeni prijedlozi plakata predstavljaju se na društvenim mrežama gdje se i glasa za izbor pet najboljih plakata koji će biti otisnuti u tehnici sitotiska u Redakciji u Domu mladih. 

Radionica sitotiska

Kroz praktičan rad na izradi odabranih plakata demonstrirat će se sudionicima/ama proces izrade plakata u tehnici sitotiska. Za demonstraciju dijela procesa koriste se u tu svrhu pripremljeni video clipovi. 

Termin: utorak, 8. lipnja 18 – 20h

Izbor najboljeg plakata

Na društvenim mrežama odabrat će se najbolji plakat od otisnutih plakata.