Radionica aktivističkog videa

Imaš ideju za snimiti video al’ ne znaš odakle bi krenuo/la. Imaš potrebu kroz kraći video materijal izraziti svoje mišljenje o sebi i društvu u kojem živiš, pa i tom istom društvu poručiti svoje neslaganje, al’ nemaš pojam o tome kako se to radi. Ali mi znamo…

Pride TV te poziva na radionicu kratkog aktivističkog videa. Radionica polazi od smišljanja i razrade ideje, klasična tehnika stop animacije koristit će se vizualnoj razradi ideje, a mogućnosti motion designa grafički će video učiniti atraktivnijim. 

Radionicu vodi novomedijska umjetnica Tihana Mandušić. 

Prijave na radionicu moguće su OVDJE.

Radionicu organizira Split Pride i kolektiv queerANarchive u suradnji s Clubture-om uz financijsku podršku Hrvatskog-audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. 

Program radionice:

27. svibnja 18-21h

IDEJA – Razrada ideje videa, smišljanje poruke i vizualnog izgleda.

28. i 30. svibnja 18-21h

STOP ANIMACIJA – crtanje, fotografiranje i animacija.

1 .i 2. lipnja 18-21h 

MONTAŽA I MOTION DESIGN – finaliziranje videa

Vruća ljetna večer

Za vruću ljetnu večer pred Splitski pride družimo se u družimo se u Dvorištu Kluba Kocka u petak, 16. srpnja od 19 do 23 sata.

Sexinsitu u eteru

U još jednoj emisiji Queera u eteru koju posvećujemo programu qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive gostuje Martyna Miller. Emisiju poslušajte u standardnom terminu ponedjeljkom u 17 sati na KLFM radiju.

Filmići s radionice aktivističkog videa

Iz radionice aktivističkog videa koja se održala u LGBT centru Split od 27. svibnja do 2. lipnja pod vodstvom novomedijske umjetnice Tihane Mandušić proizašla su i tri kratka aktivističak videa, vrlo različitih autorskih pristupa: Cijepi se protiv homofobije!, Neka bude homoseksualac!, i Fantazmagorično ovdje!