Plakat za Split Pride

Prošlog tjedna održana je online radionica plakata za Splitski pride. Pod mentorstvom Ene Jurov okupljeni su izradili svoje verzije plakata za koje sada možete glasati na facebook stranici Platforme Doma mladih. Glasanje je otvoreno do 31. svibnja nakon čega slijedi tisak u tehnici sitotiska pet plakata s najviše glasova. Sam tisak plakata održat će se također u formi online radionice koja će se održati 8. lipnja od 18 do 20 sati. Prijave za radionicu još su moguće – ovdje.

Za Platformu Doma mladih radionicu je proveo queerANarchive u suradnji s Redakcijom. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Aktivnost je dio programske linije qRADIONICE koju kolektiv queerANarchive provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Vruća ljetna večer

Za vruću ljetnu večer pred Splitski pride družimo se u družimo se u Dvorištu Kluba Kocka u petak, 16. srpnja od 19 do 23 sata.

Sexinsitu u eteru

U još jednoj emisiji Queera u eteru koju posvećujemo programu qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive gostuje Martyna Miller. Emisiju poslušajte u standardnom terminu ponedjeljkom u 17 sati na KLFM radiju.

Filmići s radionice aktivističkog videa

Iz radionice aktivističkog videa koja se održala u LGBT centru Split od 27. svibnja do 2. lipnja pod vodstvom novomedijske umjetnice Tihane Mandušić proizašla su i tri kratka aktivističak videa, vrlo različitih autorskih pristupa: Cijepi se protiv homofobije!, Neka bude homoseksualac!, i Fantazmagorično ovdje!