Pride Month ZVJERINJAK

I za Pride Month prioremili smo odličan ZVJERINJAK, tvoj queer party na kojem se osjećamo slobodno i sigurno sa svojom seksualnošću i rodnim identitetima. Ovog petka, 17. lipnja s početkom u 21 sat u Klubu Kocka rasplesat ćemo se s našim rezidentom Gabijem i njegovim nepredvidivim padovima i uzbudljivim usponima queer trance techna. Kao posebna gošća, po prvi put na ZVJERINJAKU, dolazi nam Iva koja djeluje u Zbeletronu od samih početaka. Stiže nam nakon svježeg nastupa na Zagreb Prideu i rasplesat će nas razigranim house setom. Ovo joj je prvi izlazak u Splitu pa ćemo i mi njoj pokazati kako se partija na ZVJERINJAKU. 

Da bi osigurali siguran prostor i dobru zabavu za svih, na nama je da pazimo jedni na druge. Ako vidite ili doživite neugodne situacije, homofobne, transfobne i sl. ispade,  javite nam se, organizatorima i volonterima, tu smo za vas.

Preporučena donacija 25 kn.

Zvjerinjak je glazbeno-društveni program kolektiva queerANarchive koji se realizira u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split podržava Zaklada Kultura nova.

Queer u eteru / Smjernice za inkluzivne politike Grada Splita

U radio emisiji Queer u Eteru, koju na valovima KLFM radija emitiramo u ponedjeljak, 11. ožujka 2024., s početkom u 17 sati, slušate intervju s Pavlom Parunovom, sociologom s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, a povodom nedavno predstavljenih “Smjernica za unapređenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice”.

qRADIONICE

U srijedu, 28. veljače u 18h u LGBT centru Split okuplja se foto grupa. Okušat ćemo se u razvijanju crno bijelog filma, proć osnove rada s analognim fotoaparatom, popričat o temi kojojm se bavimo i podijelit filmove za vaša foto istraživanja.