mali ZVJERINJAK

qFEST startamo druženjem na malom ZVJERINJAKU ispred LGBT centra Split. U nekadašnjem središtu grada –  u vrevi skoro pa gologuzih turista, tik do zamamne kombinacije (ne)ugodnih tjelesnih mirisa i kozmetičkih a zapravo kemijskih pročistača, te unatoč žamoru kuhinjskih ispuha od višebojnih, ne i osebujnih zalogaja – odlučili smo svoja društveno neukroćena tjelesa dovesti do točke usijanja i to, kako i spada, u sigurnom prostoru, ugodnom društvu te uz vibracije i ubrzanja jedne nabrijane, kvirovski predestinirane miksete i još kvirovskijih koktela. Jednostavnim rječnikom rečeno – zovemo na tulum. Mali ZVJERINJAK odvija se u subotu, 23. srpnja od 19. do 23:30 sati.

Queer u eteru / Smjernice za inkluzivne politike Grada Splita

U radio emisiji Queer u Eteru, koju na valovima KLFM radija emitiramo u ponedjeljak, 11. ožujka 2024., s početkom u 17 sati, slušate intervju s Pavlom Parunovom, sociologom s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, a povodom nedavno predstavljenih “Smjernica za unapređenje javnih politika i rada LGBT centra Split s ciljem osiguravanja dobrobiti LGBTIQ zajednice”.

qRADIONICE

U srijedu, 28. veljače u 18h u LGBT centru Split okuplja se foto grupa. Okušat ćemo se u razvijanju crno bijelog filma, proć osnove rada s analognim fotoaparatom, popričat o temi kojojm se bavimo i podijelit filmove za vaša foto istraživanja.