qRADIONICE / Video razglednice iz kvir budućnosti – povratak u sanjarenje

8. i 9. prosinca u LGBT centru Split, u terminima od 18 do 21 sat, odvija se radionica video animacije i montaže. Prijave su otvorene!

U listopadu smo se družili na radionici Video razglednica iz kvir budućnosti gdje se rodilo nekoliko maštovitih ideja. Ovom prilikom vraćamo se u maštu, u snove i sanjarenje, u budućnost, ali hvatamo se i konkretnog rada kako bi neke od ideja bile realizirane u formatu kratke video razglednice. Radionica je otvorena za sve koji su pohađali prethodnu radionicu ali i za one koji imaju nove snovite i maštovite ideje. 

Kao podsjetnik za maštanje ponavljamo postavke koncepta: Potaknuti osjećajem da ovaj svijet nije dovoljan, da tu nešto uistinu nedostaje, kontempliramo kvir utopiju i pronalazimo bolje užitke, druge načine bivanja u svijetu te na kraju i nove svijetove. Gledajući u horizont mogućnosti, otkrit ćemo utopijsko okruženje i prepustiti magiji videa i animacije da nas transportira u taj svijet idealnosti odakle si šaljemo video razglednice kako bi nas svih stalno podsjećale na budućnost koja tek sviće. 

Uz mentorsku podršku vizualne umjetnice Tihane Mandušić na radionici ćemo snovite i maštovite ideje transformirat u filmske slike uz pomoć tehnika animacije i montaže. 

Radionice vodi novomedijska umjetnica Tihana Mandušić. Odvijaju se u LGBT centru Split. Ne traži se prethodno znanje iz videa i video animacije, te su radionice besplatne za sve. 

PRIJAVE SU MOGUĆE OVDJE.

Radionica Video razglednice iz kvir budućnosti – povratak u sanjarenje dio je programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive. Realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.