qRADIONICE / Fantazmagorično ovdje – radionica analogne fotografije i šminkanja

Radionica analogne fotografije i šminkanja održava se u petak, 16. prosinca, s početkom u 18 sati u LGBT centru Split. Radionica je zamišljena kao neformalno druženje na koje možete donjeti svoju omiljenu šminku, a i mi ćemo nešto osigurati, pa ćemo se okušat u šminkanju, pomoći jedni drugima i prenjet znanja. Cijeli proces ćemo dokumentirati na crno-bijelom filmu, koji ćemo na kraju i sami razvit. 

fotka s radionice analogne fotografije i lakiranja noktiju održana u siječnju 2022.

Koncept radionice polazi od termina “fantazmagorično drugdje” kojeg je skovao Dider Eribon razmišljajuči o tome zašto mnoge queer osobe odlaze iz mjesta u kojem su odrasli. “Fantazmagorično drugdje” definira kao mjesto “mogućnosti ostvarenja nada i snova – koji su se činilni nemogućima iz toliko razloga, čak i nezamislivi, u vašoj zemlji porijekla”. Radionica analogne fotografije i šminkanja, kroz druženje i kreativni rad, potiče uspostavljanje novih kontakata, upoznavanja osoba koje bi mogle biti prijatelji_ce te izgradnju kruga novih odnosa koji će fantazmagorično drugdje ostvariti upravo ovdje. 

Fotografije nastale na radionici biti će objavljene u fanzinu kolektiva queerANarchive.

Radionca analogne fotografije i šminkanja dio je programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koju financira Ministarstvo kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.